Receptpärmen


Äppelpaj med havssalt

Skrivet av Linda den .

Mycket god variant av äppelsmulpaj där havssalt förstärker smaken. Tänk på att anpassa mängden socker beroende på hur söta äpplena är, ju sötare äpplen desto mindre socker. Receptet är anpassat för söta äpplen.

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt bakmargarin
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl socker
  • Kanel efter smak
  • En nypa havssalt
  • 4-6 äpplen

Gör så här

Sätt ugnen på 225 °C.

Lägg margarin, vetemjöl, havregryn, socker, lite kanel och en nypa havssalt i en bunke. Nyp ihop med fingrarna till en smulig blandning.

Skala och skiva äpplena. Lägg de i en pajform. Strö kanel över äpplena. Häll på smuldegen.

Grädda pajen i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljsås.